keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Näin sen muistan / Tuula HeikkiläLähtökohta "Geografiaa" taiteilijoiden teoksille on Pirttisaari ja sen avautuminen virkistysalueeksi vuonna 2012. Mukana työryhmässä ovat taidemaalari Tuula Heikkilä, kuvataiteilija Paula Nordfors, valokuvaaja Laura Hyyti sekä taidemaalari/yhteisötaiteilija Majbritt Huovila. Teosten sijoituspaikat ovat Porvoonjoen suisto ja Porvoon ulkosaariston Pirttisaaren Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n maat http://www.uudenmaanvirkistysalueyhdistys.fi/index.php?k=13541

Näin sen muistan -maalaussarjani sai alkunsa keväällä 2014 käynnistä pirttisaarelaisessa talossa. Talon vinttihuoneen esine- ja kangaskuviot saivat tahattomat muistoni heräämään. Silloin huoneen pöytäliinan pitsikuvio valikoitui maalauksiini. Teossarjan edetessä kuvio vaihtui maalitauluksi, joka viittaa saaren historiaan armeijan alueena. Maalitaulu on myös kohteena olemisen kuva tai metsäneläimen silmä.


Tässä tuore Maalitaulu koeripustuksessa vantaalaisessa ryteikössä. Akryylimaali kesti hyvin maaliskuiset sateet. Ylempi Pitsi on kesältä 2014 Pirttisaaresta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti