lauantai 9. toukokuuta 2015

Ystävyyden Tanssi

Mitä ”Ystävyyden tanssi ”voi pitää sisällään? Tanssi voi kuvata riehakasta iloittelua kuten Goyan piirissä tanssivat pariskunnat hänen upeassa vedoksessaan ”Spanish Entertainment”, tai vapautta ja hedonismia niinkuin Matiseen ”The Dance” maalaus ilmentää. Se voi kuvata elämäntanssia ja intohimoa jopa epätoivoa ja yksinäisyyttä kuten Munchin  tanssivat parit maalauksessa ”The Dance of Life”.  

”Ystävyyden tanssi” teoskokonaisuutemme  koostuu  kuvasta, muodosta, äänestä,  liikkeestä, valosta ja varjosta.

Tässä mietin hahmon kiinnitystä vaneriin

Nukketeatteritaiteilija Anne Lihavainen pohtii, kuinka varjoteatterin keinoin valon avulla tanssivat ja liikkeessä olevat hahmot heijastuvat  seinälle tarkkoina tai epätarkkoina varjokuvina. Annen poika, sibeliuslukiolainen Sampo Kylmänen säveltää teoskokonai-suuteemme musiikin.

Minun osuuteni tästä teoskokonaisuudesta on rakentaa liikkuva, karusellimainen, jalustalla pyörivä mobilen kaltainen ”veistos”. Tanssivat hahmot muodostavat piiriin moottorisoidulle pyöreällä vanerialustallalle, joka pyörii hitaasti ympäri.…
Ulkorakennuksestamme löytyi vanha pöydän ”kolmijalka”, joka toimii karusellimaisen teoksen runkona. Muut tarvitsemani materiaalit ovat venevaneri, koivuvaneri, moottori, huonekalupyörät, vanhan kaulin, kulmarautoja, erilaisia ruuveja ….jne.
Ja tässä vaiheessa prosessia voin sanoa: ”Se pyörii sittenkin!” Eli karuselli pyörii uuden moottorin voimin ja voin keskittyä tanssiviin ihmis-ja eläinhahmoihin, niiden yksityiskohtiin ja pintoihin.


Leikkaan kuviosahalla tanssivia hahmoja koivuvanerista

Tutkailen kahden hahmon kiinnittämistä toisiinsa

Kuviosahauksessa jänis naisen muodossa.
Kuvat Jore Puusa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti